Címlap

Határtalanul

GINOP pályázat

Alapítvány

Pénziránytű

Vízdij

Határtalanul

„Eleink nyomában” néprajzi és gasztronómiai kalandozások 2019

 

 

A Határtalanul pályázat keretében megvalósított program célja az volt, hogy az csíkszeredai Joannes Kajoni Líceum és KSZ Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziumának diákjai megismerjék a történelmi Magyarország néprajzi emlékeit, néphagyományait, népviseletét, megízleljék jellegzetes ételeit. Az erdélyi diákok 2019. április 12-16. között tartózkodtak Magyarországon, míg a kadás tanulók utazására 2019. május 17-21. között került sor.

ARANY(os) HADIUTAK HATÁRTALANUL! 2018

 

A csíkszeredai Johannes Kajoni középiskola és a kecskeméti Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium 48 diákjával valósítottuk meg a Határtalanul pályázati programot.
A célkitűzés Arany János életének és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeinek, résztvevőinek nyomon követése volt a magyar és erdélyi települések helytörténetében, irodalmában. Fő törekvésünk a programmal kapcsolatban, hogy a fiatalok körében erősítsük a nemzeti hovatartozás érzését közös történelmünk, néphagyományaink, irodalmunk által. Mindezt próbáltuk a legváltozatosabb módszerekkel megoldani a két hét során.