Címlap

Határtalanul

GINOP pályázat

Alapítvány

Pénziránytű

Vízdij

Az egészséges táplálkozást népszerűsítő fórum 2019. február 7.

 

Az egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumunkat a tavaszi megújulás jegyében tartottuk. A témaválasztás adta magát, hiszen saját magunk is tapasztaljuk, hogy tél vége felé közeledve felnőtt, gyerek egyaránt fáradékonyabb, ingerültebb, a betegségek hamarabb ledöntik a lábáról.

 

Ezért tartottuk fontosnak, hogy egy olyan témát válasszunk utolsó fórumunknak, amely mindenkit érint egyaránt. A program első részében játékos, könnyed formában egy teljesen új megközelítésben próbáltuk az érdeklődők számára felvezetni a témát. Egy vicces vetélkedővel, kezdtük az előadást, melynek során kiderült mennyire is nem vagyunk tisztában hétköznapi dolgokkal. Pl. mindenki hallott már a D – vitamin fontosságáról, a hiánypótlásról, de igazából pontos információink nincsenek arról, hogyan is lehetne ezt pótolni. Az előadás során tippeket, jó tanácsokat kaptak a résztvevők, hogy milyen gyümölcsöket, turmixokat érdemes fogyasztani ebben az időszakban.
A szünetet követően folytatódott a téma, kicsit komplexebb megközelítésben. Itt már foglalkoztunk bőrápolással. lelki megújulással is az egészséges táplálkozás mellett. Ezt azért tartottuk fontosnak, mert tartottuk egy közvélemény kutatást, hogy melyek azok a témák, amelyek érdeklik a diákjainkat, érintve érzik magukat, foglalkoztatja őket. Ebben a kamaszkorban nem csak a lányok, hanem a fiúk is érintve vannak bőrápolási kérdésekben, még ha nehezen is vallják be. Így az előadás nemcsak egészséges táplálkozásról, hanem bőrápolási tippekről, mozgásról és lélekmegújulásról is szólt. Egyszerű tanácsokat, könnyen kivitelezhető ötleteket kaptak a kollégák, amelyeket aztán beépíthetnek a munkájuk során. nemcsak osztályfőnöki órákon, hanem egyéb tanítási órán is.
A program legvégén fontosnak tartottuk, hogy a szülőket is tájékoztassuk nem pusztán az aznapi programról, hanem az egész éves munkáról, tapasztalatokról. Kikértük a véleményüket, meghallgattuk a tapasztalataikat, ötleteiket. Legfőbb törekvésünk, hogy a pozitívumokat tovább vigyük, beépítsünk a mindennapi munkánkba.