Címlap

Határtalanul

GINOP pályázat

Alapítvány

Pénziránytű

Vízdij

Tájékoztató nap 2018. november 13.

 

A pályázati program keretében utoljára került megrendezésre az egészséges életmódot népszerűsítő Tájékoztató Napunk. Az októberi tájékoztató napunk nagyon jól sikerült, pozitív visszajelzéseket kaptunk és ezen felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy rendezünk egy témájában hasonló programot.

 

Az előadások tartalmukban hasonlóak voltak, a vetélkedőkön, sportversenyeken módosítottunk egy kicsit. Igyekeztünk minél több diákot belevonni a programokba. A célközönségünk továbbra sem csak az iskolai diákság volt, hanem nyitottunk a szülők felé is. Az előadások témaválasztásnál továbbra is az volt a vezérelv, hogy egyre több tanulónk szenved ételintoleranciától, ételallergiától egyre többször szembesülünk táplálkozászavaros diákkal. Egyre többször találják ezzel szembe magukat a kollégáink. Fontosnak tartjuk, hogy továbbra is BESZÉLJÜNK RÓLA!, hogy tisztázzuk, hogy nem egy divathóbortról, hanem egy növekvő tendenciáról beszélünk. Ezért is adtuk ezt a címet az előadás sorozatnak. Közvetlenül érintett előadókat, kollégákat, hívtunk meg és természetesen nagyon vártuk azokat is, akik lemaradtak az októberi programról. Fontosnak tartottuk, hogy tisztázódjanak a fogalmak, tippeket, ötleteket kapjanak az érdeklődők helyettesítő élelmiszerekről, az ételintolerancia tüneteiről, a szűrési lehetőségekről, a beszerzési lehetőségekről. Másik nagy témánk a szintén egyre gyakrabban felmerülő táplálkozási zavarok voltak. A probléma komolyságát mutatja, hogy most már nem csak lányok körében egyre gyakoribb probléma a testképzavar. Erre a veszélyforrásra akartuk felhívni az érdeklődök figyelmét. Kérdéseket tehettek fel az előadóknak szülők, gyerekek egyaránt. Volt tanulónk, aki saját tapasztalatait osztotta meg a többiekkel. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a leghatékonyabb módszer, ha nyíltan beszélünk róla. A nap végén különleges ételeket kóstolhattak az érdeklődők. Nagyon népszerű volt a már októberben megismert lisztnélküli cukkini pizza, de kóstolhattak az érdeklődők mandula lisztből készült aprósüteményt, vörösbabkrém és sütőtökkrémet. A diákok körében továbbra is a sajtkrém volt a legnépszerűbb. A résztvevők nagyon hasznosnak ítélték az előadásokat, a tapasztalatcserét.