Címlap

Határtalanul

GINOP pályázat

Alapítvány

Pénziránytű

Vízdij

Tájékoztató nap 2018. október 13.

 

 

A pályázati program keretében negyedszer került megrendezésre az egészséges életmódot népszerűsítő Tájékoztató Napunk. A programot a középkorú korosztály számára szántuk elsősorban, de nyitottak voltunk a fiatalabbak irányába is.
A hatórás program első részében jógaórát tartottunk az érdeklődők számára. Az oktató a Hatha – jógával ismertette meg a résztvevőket. Célunk a jóga jótékony hatásának megismertetése volt a résztvevőkkel. A testi egészség tudományának ez a fajtája nagy népszerűségnek örvend a világon. Különféle testhelyzetek és tisztító gyakorlatok révén próbálja meg felkészíteni a művelőjét a magasabb szintű jógagyakorlásra. A koncentrációs és meditáció gyakorlásának fejlesztése elengedhetetlen napjainkban. A már nem túl fiatalok számára ez a fajta mozgásgyakorlás fontos lehet egészségük megőrzése érdekében. Nem olyan megterhelő az ízületek és csontok számára, nők és férfiak számára egyaránt művelhető, nem igényel nagy anyagi ráfordítást és szinte bárhol, bármikor űzhető.
A jógaóra után egészséges életmódra, táplálkozásra vonatkozó játékos kvízjátékra került sor. A telefonos applikációval működő játék érdekfeszítő, könnyen bonyolítható. A vicces, humoros kérdéseken keresztül sikerült bővíteni a résztvevők ismereteit az egészséges ételek, tápanyagtartalmak témakörében. A játékos vetélkedő után komolyabb témák kerültek elő. Az előadás témája a sajt, méreg vagy egészség címet kapta. Mivel a zsír és a só a sajtok alapvető összetevője, emiatt sokan ellenzik túlzott fogyasztását. Ugyanakkor a sajt az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás része lehet, hiszen a táplálkozásunk fő fehérje és kalciumforrása is egyben. Az előadó beszélt a sajtok készítéséről, tápanyagtartalmáról, a fogyasztási szokásokról. Az előadás végén meg is kóstolhatták a résztvevők az említett sajtokat. A különböző tejből és különböző formában elkészített sajtokat nem magában kóstolták a résztvevők. Az ízlésesen elkészített tálakon a sajtokkal harmonizáló gyümölcsöket, zöldségeket is kóstolhattak. A napot egy könnyed, jó hangulatú beszélgetéssel, ételkóstolással zárták a résztvevők.

Pályázat címe: ”Ismeretterjesztés és szemléletformálás az egészséges étkezés népszerűsítése érdekében” az Amit Ifjú Korunkban Vetettünk, Azt Aratjuk Később Alapítvány megvalósításában.
Pályázó neve, címe: „Amit Ifjú Korunkban Vetettünk, Azt Aratjuk Később” Alapítvány, 6000 Kecskemét, Katona J. tér 4.